Тварини Японії. Опис, назви і особливості тварин Японії

Неможливо не захоплюватися красою Японії. З перших днів перебування в цій дивовижній країні люди помічають всі принади її флори і фауни.

Цікаво те, що на суші Японії переважають гірські масиви. Але це ніяк не відбивається на різноманітності тваринного і рослинного світу. Навпаки навіть, там, в горах кого тільки не зустрінеш.

Багато з представників фауни вважаються священними тваринами Японії. Їх шанують японці і ставляться до них, як до реального божеству. Наприклад, прямо в містах країни, в тому числі і в столиці можуть сміливо і спокійно ходити і спати прямо на тротуарах плямисті олені. Перехожі їх не тільки не чіпають, але ще і пригощають гостинцями.

Фазан-КІДЗ, наприклад, вважається священною японської птахом. Ця національна птах – символ культури Японії. Кліматичні умови, ізоляція практично від усього зовнішнього світу обумовлюють розвиток на цій території таких видів рослин і тварин, яких більше ніде не існує в природі.

Більше 60% території займають ліси з своїм особливим життям в них і мешканцями. Не можна сказати, що тваринний світ Японії різноманітний настільки ж, як в джунглях на увазі територіальної ізоляції країни. Але і мізерної фауну Японії ніяк не назвеш.

На кожному з островів присутні свої унікальні і цікаві тварини. Всіх їх неможливо описати в рамках однієї статті, але коротко звернути увагу на деякі екземпляри і фото тварин Японії все ж слід.

плямисті олені

В Японії шанують плямистих оленів і дозволяють їм вільно ходити по вулицях

Плямисті олені відносяться до тваринам, які вважаються символом Японії. Відмінною рисою їх є гіллясті роги, що мають багато відростків. Вони не такі значні і масивні, як у благородних оленів, але все ж кидаються в очі. Живуть ці тварини в лісі, але можуть без проблем і сорому знаходитися і в місті серед людей. Свою активність проявляють вранці і ввечері.

Під час гону або небезпеки плямисті олені голосно, хрипло і протяжно свистять. Харчуються тварини рослинною їжею. У зимовий час можуть завдавати шкоди деревам, поїдаючи їх нирки і пагони.

Цікаво спостерігати за самцями плямистих оленів під час гону. Між суперниками відбуваються справжнісінькі бої без правил, при яких переможений навіть може втратити рогів.

Варто згадати про пантах. Вони до цих пір представляють собою велику цінність, тому на тваринного постійно ведеться полювання. Дійшло до того, що чисельність плямистих оленів істотно скоротилася. Тому дане тварина занесено в Червону книгу Японії.

серау

Зустріти пару серау- рідкість. Тварина по натурі одинак

Багато часу це тварина перебуває на межі зникнення, тому серау давно був внесений до Червоної книги і вважається вимираючим видом. Після того, як в 1955 році ця тварина було оголошено природним надбанням популяції серау стали значно збільшуватися.

Але з цим збільшенням кількості тварин з’явилося і безліч проблем, які в різних місцях люди намагаються вирішувати по-різному. Було дозволено полювати на серау до відстрілу певного їх кількості для того, щоб не довести знову до межі зникнення цих вовків в овечій шкурі.

Ця тварина невеликих розмірів з вагою близько 38 кг при зрості до 90 см. Бувають серед них і велетні, вага яких досягає до 130 кг. Самці серау зазвичай більші за самок. У обох є ріжки, по кільцях яких визначається вік тварин. Перше кільце у серау з’являється в 1.5 року.

Ці вовки в овечій шкурі більшу половину свого життя вважають за краще проводити в гордій самоті. Пару вони утворюють тільки під час гону, щоб продовжити свій рід. Свою активність проявляють вони вранці і ввечері.

білогруді ведмеді

Білогрудий ведмедя називають через світлої плями

Білогрудих ведмедів можна зустріти не тільки в Японії. Території їх існування великі. До недавнього часу їх було настільки мало, що тварини були взяті під захист людей. Але з часом їх популяції зросли і вже до 1997 року вже була дозволено полювання на тварин.

На вигляд це досить сміхотливі звірятка з великими і злегка збільшеними догори вушками. Свою назву тварини отримали завдяки білому цятки на грудях. Це найдрібніший серед всіх своїх побратимів ведмідь. Максимальна вага самця сягає близько 200 кг. Але незважаючи на Свої не значні розміри тварина володіє великою силою і потужною мускулатурою.

Білогрудий ведмідь відрізняється миролюбним вдачею. На людей він ніколи не нападає першим, тільки коли поранений або намагається захиститися. Але не варто особливо розслаблятися при зустрічі з ним тому, що як би там не було, білогрудий ведмідь – це представник дикої природи, де свої закони і умови виживання.

пасюк

Пасюкі- японські родичі наших щурів, які мешкають повсюдно

Цей вид гризунів можна зустріти на кожному континенті. Винятком є ​​Арктика і Антарктида. Для подорожей по всьому світу ці щури користуються кораблями. Вчені стверджують, що чисельність пасюков в два рази перевищує чисельність людей.

Для комфортного проживання Пасюк необхідна наявність водойми. У воді гризуни живуть, ховаються від небезпеки і добувають собі корм. Також джерелами видобутку їжі для гризунів служать звалища і бойні. У дикому середовищі Пасюк люблять рибу, молюсків, земноводних, комах.

Науковцям досі важко зрозуміти, як щур гине від психічного потрясіння, а потім воскресає від дотику до її Вібриси. Феноменом вважаються і сплетені хвостами гризуни. Їх називають «щурячими королями». Це сплетіння так і залишається на все життя. загинути таким тваринам Японії не дають родичі.

Японська могера

ці тварини, що живуть в Японії, відносяться до Кротова, вони невеликих розмірів. Їх довжина зазвичай не більше 18 см, а вага не більше 200 г. Вони мають м’який і шовковистим хутром коричневих або сіро-чорних кольорів. Японські могери живуть в особисто сконструйованих норах, що представляють собою складні лабіринти, що складаються з безлічі ярусів і ходів.

Харчуються могери личинками, комахами і дощовими хробаками. Ці тваринки мають широке поширення по всій Японії. Останнім часом вони вважаються рідкісним, зникаючим видом і знаходяться під надійною охороною людей.

горностаї

Горностаї з легкістю нападають на теплокровних тварин свого розміру

Є й такі тварини, що живуть в Японії, які відрізняються своїм агресивним характером, незважаючи на свій привабливий і ангельський вид. Йдеться про горностаях.

Тривалість життя в дикій середовищі у цих тварин дуже коротка – вони живуть не більше 2 років. Парування у них відбувається безладно. Від нього народжуються діти, за якими доглядає виключно одна самка.

Володіючи відмінним нюхом, слухом і зором горностаєві легко добувати собі їжу. Полюють вони на кроликів та інших теплокровних тварин з їх розмір. Роблять це вони в нічний час. При нестачі їжі горностаї розоряють гнізда, поїдають рибу. Також в хід йдуть комахи і жаби. Жертва горностаїв гине від їх потужних укусів за голову. Хижаки побоюються лисиць, борсуків, куниць і хижих пернатих.

Японська соня

Соня-гризун, який харчується пилком і нектаром

Вид гризунів, що мешкають в лісах Японії. Тварини мають дивну здатність швидко і вправно пересуватися по тонким гілках дерев і стебел рослин, навіть вниз головою. Незважаючи на те, що соня відноситься до гризунів, харчується вона нектаром і пилком квітів, а дорослі особини можуть їсти комах.

Ссылка на основную публикацию