Найнебезпечніші птиці в світі – ТОП 10

Світ птахів надзвичайно різноманітний. Одні пернаті милі і забавні, інші надзвичайно красиві і чудові. Але є такі, які представляють реальну, а часом і смертельну небезпеку.

Найнебезпечніші птиці в світі

Класифікація птахів включає в себе більше десяти тисяч видів, представники яких різняться не тільки розмірами і зовнішнім виглядом, але також і характером. Розглянемо кілька найнебезпечніших птахів, що мають сувору вдачу.

казуар

Природа щедро нагородила цього великого птаха вагою понад 75 кг, що досягає 180 см у висоту, яскравою оригінальною зовнішністю. Мешкає це нелітаючих перната на північному сході Австралії, на деяких індонезійських островах (Ару, Серам) і в Новій Гвінеї. Шлемоносний, або звичайний, казуар досить швидко бігає і добре стрибає. В якості зброї використовує великі кігті (довжиною до 12-13 см), а також дзьоб. На жертву він спочатку налітає, збиваючи з ніг, а потім стрибає на неї зверху.

Казуар має яскраву незвичайну зовнішність і препоганий характер

згідно з Книгою рекордів Гіннеса, саме ця тропічна птах визнається найагресивнішою, небезпечної і жорстокої в усьому світі. Казуар люто захищає кордони своєї території і, володіючи потужним ударом, легко вб’є кожного, хто зробить замах на неї. Зоопарки і звіринці вкрай рідко містять казуарів, оскільки, маючи поганий і непередбачуваний характер, вони часто нападають і серйозно травмують обслуговуючий персонал.

страус

Страус – це найбільша на планеті птах ростом більше 200 см і масою понад 100 кг здатна розігнатися до 70 км / год. Довгоногий батько численного сімейства, відчувши небезпеку для своїх нащадків, стрімко нападає, вправно орудуючи довгими і гострими, як бритва, десятисантиметровими кігтями. Одним потужним стусаном своєї пазуристої лапи ця нелітаючий птах здатний вбити лева, не кажучи вже про людину. Необережно наближатися до страуса смертельно небезпечно. За статистикою від стресових лап щорічно гинуть або сильно травмуються кілька людей (2-3). За ступенем небезпеки ця сильна птах стоїть поруч з вовками і ведмедями грізлі.

Захищаючи пташенят, страус стає вкрай агресивним

лебідь

Незважаючи на навколишній лебеді-шипуни романтичний ореол, не можна його недооцінювати. Велика, до 15 кг вагою і розмахом крил понад 200 см, птиця вкрай агресивно захищає місця свого гніздування як в дикій природі, так і в міських парках. Головною зброєю лебедя є надзвичайно потужні крила. Крім того, він дуже болісно щипається. Найбільше шипуни небезпечні в період виведення пташенят (з квітня по червень). Результатом нападу злісного шиплячого воїна можуть стати серйозні укуси, синці, травми очей і навіть переломи кісток.

У лебедя сильні і потужні крила

Дроздова мухоловка (пітоху двоколірний)

Пташка-невеличка, розмір якої не перевищує 20-25 см, бере не фізичною силою або спритністю. Серйозну загрозу представляє отрута – батрахотоксин (один з найсильніших природних токсинів), який міститься в її пір’ї, внутрішніх органах і шкірі. Потужний токсин пітоху, як ще називають цю співочу птаху, отримує, поїдаючи отруйних жуків. При контакті з мухоловкою людині смертельна небезпека не загрожує, але оніміння кінцівок, хімічний опік і навіть параліч цілком забезпечені.

Двокольорова Дроздова мухоловка, або двоколірний пітоху (лат. Pitohui dichrous) – горобина птах з Нової Гвінеї, одна з небагатьох отруйних птахів

вінценосний орел

Небезпечний пернатий мешканець джунглів вагою до 7 кг і з розмахом крил близько 200 см є володарем сильних і непропорційно великих кігтів. Хижий птах спочатку вистежує свою здобич (дрібних антилоп, мавп і ін.), А потім блискавично пікірує на неї. «Леопард неба», як називає орла місцеве африканське населення, в якості жертви вибирає тварин значно крупніше себе (до 30-35 кг). Відзначено випадки нападу на дітей.

Вінценосний орел різко пікірує на свою здобич

Полярна сова

Найпівнічніша хижий птах, що мешкає в тундрової зоні Північної Америки і Євразії, має розмах крил до 150 см і масу від 3,5 до 6,5 кг. Білосніжна розбійниця користується гострими кігтями і різко атакує, якщо відчує загрозу, що виходить від людини. При цьому вона цілиться в голову, люто б’є крилами по обличчю і намагається потрапити в очі. Раптова атака застигає зненацька мандрівників, які ненавмисно натикаються на місця лежання білих сов.

Полярна сова нападає раптово

краснохвостий Сарич

Північноамериканські червоні яструби (краснохвостие мишоїди) влаштовують свої гнізда високо на деревах і люто їх захищають від непроханих гостей. Розумна і відважна птах нападає на всіх, занадто близько наближаються до її пташенятам. Досить великий хижак довжиною 45-55 см і розмахом крил понад 115-120 см оснащений потужними масивними кігтями і гострим дзьобом. Людей вона оцінює як джерело небезпеки і, захищаючи свою територію, може завдати їм серйозні каліцтва.

Краснохвостий Сарич або червоний яструб належить до сімейства яструбині і утворює вид в роду справжні канюки

канадська казарка

Красива водоплавна птиця вагою від 2 до 6 кг і розмахом крил 120-180 см, що відрізняється вкрай агресивним характером. Ця величезна качка люто і відчайдушно захищає свою територію, особливо в період гніздування. Канадські Гусарці знищують інших птахів і тварин по всій береговій лінії. Людині казарка може нанести серйозні переломи, рвані рани і черепно-мозкові травми.

Дика порода птахів канадська казарка відрізняється від волелюбних пернатих незвичайним зовнішнім виглядом і поведінкою

гагара полярна

Великі водоплавні птахи (вага 3-6 кг, довжина крил до 150 см) селяться в арктичних районах Північної Євразії і Америки. Захищаючи потомство, можуть бути досить агресивними. Серйозну небезпеку становить жорсткий, гострий копьеобразний дзьоб. Відомий випадок, коли гагара вбила орнітолога, пробивши йому грудну клітку.

Гагара полярна, або полярна гагара, темноклювая (полярна) гагара (лат. Gavia immer) – птах з роду гагар (Gavia), одна з найбільших гагар, розмірами поступається лише белоклювий

гарпія

Майже найбільший американський яструб з розмахом крил понад 200 см і вагою до 9 кг здатний розвинути швидкість в польоті близько 70-80 км / год, за що отримав прізвисько «небесна ракета». Основним знаряддям вбивства є гострі пазурі завдовжки 12-13 см. Потужні лапи з легкістю ламають кістки. Найчастіше здобиччю гарпії стають дикобрази, лісові собаки, лінивці та ін. На людину нападає дуже рідко, але при наближенні до гнізда з пташенятами шансу вижити явно не залишиться.

Гарпія відноситься до сімейства яструбиних

З пташиної агресією я зіткнулася на власному городі. Горобці, облаштувати гніздо під дахом будинку, грізно цвірінькали, кружляли в повітрі і намагалися відігнати від пташенят. Ніяких каліцтв вони, звичайно ж, не завдали, але порядком мене налякали.

Відео: найнебезпечніші пернаті

Варто відзначити, що птахи, якими б агресивними і небезпечними вони не були, майже ніколи не нападають першими. Якщо їх не провокувати і вести себе обережно, то неприємних наслідків можна уникнути.

Ссылка на основную публикацию